Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Bošnjak čestitala karatisti Bostandžiću na osvojenoj evropskoj bronci

22.05.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak, sastala se u Sarajevu s predstavnicima Karate kluba "Champion" Denisom Muhovićem, trenerom, i Anesom Bostandžićem, karatistom. Povod za sastanak bilo je nedavni uspjeh Bostandžića na Evropskom prvenstvu u Zadru, gdje je osvojio bronzanu medalju.

Anes Bostandžić rekao je da je sretan zbog postignuća, ali na ovom neće stati. „Vjerujem da ću uz maksimalan trud ostvariti još bolje rezultate ", izjavio je Bostandžić.

Ministrica Bošnjak čestitala je mladom karatisti na izvanrednom uspjehu i istakla kako se zalaže za podršku uspješnim sportistima.

Bostandžić je u januaru ove godine na prestižnom takmičenju Premier League u Parizu osvojio srebrnu medalju, a već u februaru, sa Evropskog prvenstva za kadete, juniore i U21, donio je zlato u Bosnu i Hercegovinu. Nedavno se vratio i iz Antalije sa bronzanom medaljom osvojenom na još jednom takmičenju Premier League.

Nakon najnovijeg uspjeha i evropske bronze, za očekivati je da će Anes Bostandžić nastaviti nizati uspjehe i doprinositi promociji sporta naše zemlje.