Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Koncert UN-ovog društva za kamernu muziku kao podrška UNESCO pokretu ResiliArt za umjetnike

13.07.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U utorak, 14. jula 2020. godine, UN- ovo društvo za kamernu muzikuodržat će virtualni koncert u znak podrške UNESCO pokretu ResiliArt za umjetnike uslijed pandemije COVID-19.                            U saradnji sa UNESCO-om i Međunarodnom organizacijom La Francophonie (OIF), koncert će se održati na Dan Bastilje, nacionalni dan Francuske, a proslavit će jezičku i kulturnu raznolikost čovječanstva, posebno kroz francuski jezik i muziku.

Pokrenut u aprilu 2020. godine, nakon izbijanja COVID-19, UNESCO-ov pokret ResiliArt zajednički je globalni napor da podrži umjetnike, osigura pristup svima kulturi i promovira raznolikost kulturnih izraza. Kroz ResiliArt, civilno društvo postalo je aktivni akter u procesu donošenja odluka za povećanje otpornosti kulturnog sektora usred krize COVID-19.

Za vrijeme koncerta ResiliArt na Dan Bastilje, muzičari Društva za kamernu muziku UN-a izvodit će muziku iz sigurnosti svojih domova, kako bi tako pomogli pri zaustavljanju širenja koronavirusa.

Više detalja o navedenoj informaciji, tačno vrijeme održavanja kao i program koncerta nalazi se na linku: https://events.unesco.org/event/sessions?id=2809297430&lang=1033.