Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Evropska komisija objavila Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ Sport za 2024.

15.01.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

- Jačanje kapaciteta u oblasti sporta
Cilj je poduprijeti saradnju s trećim zemljama putem međunarodnih projekata koji se odnose na promicanje zajedničkih vrijednosti, nediskriminacije i rodne ravnopravnosti putem sporta, razvoj vještina potrebnih za poboljšanje društvene uključenosti skupina u nepovoljnom položaju, integracije migranata i sl. 
Rok za prijavu: do 5. marta 2024. u 17:00:00 (po centralnoevropskom vremenu).
 
Za detaljne upute o podnošenju prijava pogledajte Vodič kroz program Erasmus+ za 2024. Vodič kroz program Erasmus+ sadrži ključne informacije za sve koji žele prijaviti projekt u ovoj oblasti. Potrebno je pronaći područje sporta, pročitati detaljno uvjete za učestvovanje, kriterije te odabrati mogućnosti.
Prijavni obrasci dostupni su naslužbenim internetskim stranicama Evropske komisije.


Evropska komisija poziva na Erasmus+ Sport 2024 Info dan.
Evropska komisija i Evropska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) organiziraju Erasmus+ Sport Info dan 30. januara 2024. u Briselu kako bi informirali potencijalne prijavitelje o programskim politikama, budućem programu i mogućnostima finansiranja u 2024. godini.
Panelisti će raspravljati o politici finansiranja, davati savjete i smjernice o pripremi i podnošenju prijedloga te finansijskim aspektima programa. Učesnici će također imati mogućnost umrežavanja te uspostavljanja kontakata s potencijalnim partnerima. Događaj će se održati u Briselu, ali će također biti emitiran putem interneta.
Napomena: Ako ne možete doći u Brisel, predavanja će se također prenositi na web stranici EACEA (bez registracije).
Kako dobiti finansiranje putem Erasmus + programa pogledajte na linku.
Registracije za učestvovanje uživo odvijaju se putem linka.