Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

EU sedmica valorizacije znanja 25. - 28. aprila 2023

28.03.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

EU sedmica valorizacije znanja traje od 25. aprila do 28. aprila 2023. Okuplja istraživače i inovatore u cilju razmijene iskustva o trenutnim trendovima i izazovima u oblasti nauke.

Događaj je prilika za kreativni razgovor o mogućnostima EU dokumenta Guiding Principles for Knowledge Valorisation (Vodećih principa za valorizaciju znanja), nove panevropske inicijative za efikasniju primjenu rezultata istraživanja i inovacija u praksi. Webinari će pokazati konkretne primjere kako Vodeće principe za vrednovanje znanja provesti u praksi za javno dobro i individualne ciljeve.

U Evropskoj godini vještina (European Year of Skills), događaj će pružiti praktičnu obuku za istraživače, mlade inovatore i sve zainteresovane. Evropski zavod za patente (EPO), EU IP Helpdesk i EU Kancelarija za intelektualnu svojinu (EUIPO) će ponuditi besplatne online kurseve za unapređenje veština u upravljanju intelektualnom svojinom.

Web stranica događaja i link za registraciju: https://research-innovation-community.ec.europa.eu/events/rF2UaVBFdp7axYkmpZ0Q4/overview