Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Donacija 2 vozila Centru za uklanjanje mina u BiH

16.05.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini je, u sklopu sprovođenja projekta Majevica bez mina do 2024.godine, u kojoj učestvuje 5 opština, donirala 2 vozila a s ciljem promovisanja međuentiteske i međuopćinske saradnje. Projekat Majevica bez mina finansira Vlada Republike Njemačke.

Vozila je uručio predsjedavajući OSCE-a u 2023. godini, ministar vanjskih poslova Republike Sjeverne Makedonije Bujar Osmani.

Osmani je istakao da organizacije poput OSCE-a postoje, da ljudima pruže sigurnije okruženje i bolje prilike.

Zahvaljujući podršci Misije OSCE u promoviranju saradnje između općina, načelnici pet općina majevičkog kraja napravili su korak u interesu žitelja svojih zajednica, kako bi im omogućili sigurno kretanje.

Direktor BH MAC-a Saša Obradović se zahvalio na donaciji, dodajući da će ova dva vozila operativnom osoblju u  Regionalnom uredu Tuzla i Regionalnom uredu Pale, značiti poboljšanje materijalno-tehničkih sredstava, kako bi se lakše i bolje pratili zadaci na terenu. Naglasio je da je važno da i mnogi drugi donatori prepoznaju aktivnosti protivminskog djelovanja u BiH, s ciljem stvaranja sigurnog okruženja i dostizanja zemlje bez mina do 2027. godine .