Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

DAN ČISTOG SPORTA 2024: Poziv za pridruživanje globalnoj kampanji

29.03.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

           Svjetska antidoping agencija (WADA) poziva sve sportiste, organizacije za borbu protiv dopinga, sportske saveze, organizatore velikih događaja i sve druge zainteresirane da se pridruže obilježavanju "Dana čistog sporta 2024" (#OnePlayTrueTeam). Ovaj digitalni događaj, koji će se održati 19. aprila, posvećen je promociji čistog sporta i podizanju svijesti o prevenciji dopinga.

            U nadolazećim sedmicama, WADA će osigurati vizualne elemente pod nazivom "Play True Day" koje zainteresirane strane mogu personalizirati i dijeliti u znak podrške kampanji. Inspiracija za "Dan čistog sporta" proizlazi iz obrazovne konferencije koju je WADA organizovala 2013. godine, a koja je okupila 17 zemalja Latinske Amerike. Od tada, "Play True Day" je prerasao u globalnu inicijativu koja svake godine privlači milione ljudi iz cijelog svijeta.

            Ovogodišnji "Dan čistog sporta" prilika je da se zajedno proslavi čist sport i da se podigne svijest o važnosti prevencije dopinga među sportistima i sportskom javnošću širom svijeta.