Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Connecting Communities team- pomoć djeci u vrijeme pandemije

06.05.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Connecting Communities team u novoj objavi se bavio i savjetima za pomoć djeci u vrijeme pandemije. Dati su sljedeći savjeti roditeljima: uvjerite djecu da je trenutna situacija privremenog karaktera, i da je mogu iskoristiti na lijep način, da kvalitetno provode vrijeme s roditeljima i članovima porodice, koji su, inače, zauzeti poslom i provode vrijeme u uredu, treba saslušati djecu, njihove brige i pokušati odgovoriti na sva njihova pitanja i pružiti im maksimalnu pažnju, paziti na emocionalne znakove, u vidu tjeskobe, kod svog djeteta i razgovarati o tome s njim.

Treba stalno imati na umu da je ovo nova situacija za djecu, tako da treba uspostaviti novu rutinu za njih. Napraviti raspored aktivnosti u vezi sa školskim obavezama od kuće, vrijeme za igranje, vrijeme za samostalno učenje i rekreaciju (razne društvene igre, sviranje muzičkih instrumenata ili provođenje vremena na kompjuteru).

Trebaju redovno održavati kontakt sa svojim prijateljima, jer fizičko distanciranje od prijatelja je vrlo uznemirujuće za djecu. Treba im pomoći da budu povezani s prijateljima, rođacima i voljenima, tako što ćete ih nazvati putem video poziva.

Objasnite im da je socijalno distanciranje najbolji način za suzbijanje širenja virusa i i da time štite i sebe, i ljude koje vole.

Link: https://indianexpress.com/article/parenting/health-fitness/tips-to-take-care-of-the-mental-health-of-children-during-covid-19-6381719/