Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Centralnoevropska inicijativa (CEI) objavila javni poziv za projekte razmjene znanja

01.06.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U sklopu Centralnoevropske inicijative (CEI) otvoren je javni poziv privatnim i javnim subjektima iz zemalja članica da predlože projekte razmjene znanja koji bi doprinijeli razvoju i ojačali saradnju unutar regije kroz podršku društvene kohezije i ekonomske dinamike.

Javni poziv je objavljen u sklopu Programa razmjene znanja (Know-how Exchange Programme (KEP)), koji pomaže prenošenju stručnih znanja u CEI regiji, i to između zemalja CEI koje su ujedno i članice EU i onih zemalja koje teže članstvu u tom bloku. Projekte u ukupnom iznosu od 250.000,00 eura finansira Republika Italija, kroz CEI fond pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD). Pravila poziva propisuju da se za svaki projektni prijedlog moraju prijaviti najmanje dva subjekta, i to najmanje jedan prenosilac stručnih znanja iz EU i jedan primaoc iz zemalja koji su kandidati ili potencijalni kandidati za članstvo u EU. Maksimalan iznos granta po projektu je 40.000,00 eura. Na strani pružaoca znanja mogu se naći javne institucije i privatna preduzeća iz Bugarske, Češke, Hrvatske, Mađarske, Italije, Poljske, Rumunije, Slovačke i Slovenije. S druge strane su subjekti iz Albanije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Moldavije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Ukrajine, kao primaoci stručnih znanja. Rok za prijavu projektnih prijedloga je 21. juni 2021. godine. Realizacija projekata, čija provedba može biti između 6 i 24 mjeseca, će početi u novembru.

Više informacija o navedenom pozivu nalazi se na stranici: http://www.cei.int/news//9054/cei-know-how-exchange-programme-kep-call-for-proposals-2021-open-for-applications.