Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

AŽURIRANE AKTIVNOSTI SEKTORA ZA OBRAZOVANJE ZA ZBIRNI IZVJEŠTAJ COVID-19 (02.04.2020.godine)

06.04.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

30. 03. 2020. godine Sektor za obrazovanje Ministarstva civilnih poslova uputio je dopis svim nadležnim obrazovnim vlastima u Bosni i Hercegovini u cilju informisanja o uspostavi UNESCO Globalne koaliciju za obrazovanje COVID-19, čiji je cilj da pruži podršku svojim državama članicama u razmjeni primjera dobre prakse učenja na daljinu djeci i mladima koji su posebno izloženi riziku u situaciji aktuelne pandemije.

 

30.03.2020. godine Sektor za obrazovanje uputio je dopis svim nadležnim obrazovnim vlastima u Bosni i Hercegovini u cilju informisanja istih o akcijama koje poduzima UNESCO vezanim za COVID 19 sa pripadajućim linkom na kojoj se navedene akcije mogu pronaći (https://fr.unesco.org/themes/leducation-situations-durgence/coronavirus-fermetures-ecoles), a u cilju osiguranja učenja na daljinu.

 

31. 03. 2020. godine Sektor za obrazovanje Ministartsva civilnih poslova dostavio je akt svim nadležnim obrazovnim vlastima u Bosni i Hercegovini kojim ih informiše o objavi vanrednog  poziva za dostavljanje prijedloga projekata o temi COVID-19, a koji jeMinistarstvu civilnih poslova dosatvljen od strane Centralno Evropska Inicijativa (CEI), a u cilju pružanja odgovora na globalnu pandemiju izazvanu ovim korona virusom. Ovaj Poziv ima za cilj brzo rješavanje specifičnih potreba zajednica u okviru CEI zemalja članica među kojima je i Bosna i Hercegovina.