Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Analiza realizacije Odluke o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu

30.04.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Agencija za rad i zapošljavanje  Bosne i Hercegovine je, u skladu sa članom 6. stav (2) Odluke o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu („Službeni glasnik BiH“, broj 92/18), dostavila Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine Godišnji izvještaj i analizu realizacije Odluke o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu, radi usvajanja istog na Vijeću ministara BiH.

Nacrt godišnjeg izvještaja i analiza realizacije Odluke o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu u vezi zadovoljavanja potreba i praćenja tržišta rada u Bosni i Hercegovini, dostavljen je nadležnim entitetskim ministarstvima kao i entitetskim  zavodima za zapošljavanje, te Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na mišljenje, nakon čega će biti upućen u dalju proceduru usvajanja.

 

Odluku o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu, usvojilo je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na 4. sjednici održanoj 06.02. 2020.godine, a ista je objavljena u "Službenom glasniku BiH", broj 18/20, od 20.03.2020. godine, kao i na web stranici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.