Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ambasada Narodne Republike Kine organizirala video konferenciju o kontroli korona virusa

13.03.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine je, na poziv ambasade Narodne Republike Kine  u Bosni i Hercegovini, koordiniralo učešće predstavnika Bosne i Hercegovine na video konferenciji  koja je održana 13.3.2020. godine, a na kojoj su razmijenjena iskustva sa stručnjacima iz Narodne Republike Kine u oblasti prevencije i kontrole novog korona virusa 2019-nCoV sa predstavnicima zemalja 17+1. Konferencija je održana u prostorijama Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u BiH

Na video konferenciji su učestvovali predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Federalnog ministarstva zdravstva, Granične policije Bosne i Hercegovine i Međunarodnog aerodroma Sarajevo kao i eksperti iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

            Predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i Federalnog ministarstva zdravstva prezentirali su aktuelnu situaciju u BiH. Iskoristili su priliku da dobiju odgovore na nekoliko ključnih pitanja o problemima sa kojima se suočava Bosna i Hercegovina u oblasti prevencije i kontrole ovog virusa.