Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Bošnjak podržava pokretanje inicijative za sporazume u područjima socijalne zaštite i zdravstva sa Poljskom

19.09.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak susrela se danas u Varšavi s ambasadoricom Bosne i Hercegovine u Poljskoj Koviljkom Špirić, kako bi razgovarale o unaprjeđenju saradnje BiH i Poljske u oblastima djelovanja Ministarstva civilnih poslova.

Sastanak je bio prilika za ministricu Bošnjak i ambasadoricu Špirić da razmijene mišljenja i inicijative usmjerene ka jačanju veza između Bosne i Hercegovine i Poljske, a poseban naglasak stavljen je na oblasti socijalne zaštite, zdravstva, obrazovanja i kulture.

Istakle su dobru saradnju između univerziteta u Bosni i Hercegovini i Poljskoj, koja je već rezultirala brojnim projektima razmjene studenata i istraživača. Ministrica Bošnjak izrazila je zadovoljstvo što su studenti iz Poljske pokazali interesovanje za studentsku razmjenu u Bosni i Hercegovini, što doprinosi obogaćivanju međunarodnog iskustva mladih ljudi i promovira raznolikost u obrazovanju.

Ministrica Bošnjak i ambasadorica Špirić izrazile su spremnost da nastave raditi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva i promoviranju prijateljskih odnosa između BiH i Poljske.