Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Međunarodno takmičenje na temu „Obrazovanje za bolju budućnost za sve“

08.03.2016

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Japanska fondacija The Goi Peace organizuje međunarodno takmičenje za izbor najboljih eseja za 2016. godinu na temu „Obrazovanje za bolju budućnost za sve“ (Education to Build a Better Future for All). Ovogodišnje takmičenje ima za cilj da se iskoriste energija, mašta i inicijativa mladih širom svijeta u promovisanju kulture mira i održivog razvoja, te da se inspiriše društvo da uči od mladih i da razmisli kako svi mi možemo napraviti promjene u svijetu.  

U takmičenju mogu učestvovati osobe do 25 godina starosti. Eseji moraju biti originalni i neobjavljeni, te napisani na engleskom, francuskom, španskom, njemačkom ili japanskom jeziku. Eseji mogu sadržavati najviše 700 riječi.

Spisak nagrađenih radova će biti objavljen na internet stranici Fondacije www.goipeace.or.jp krajem oktobra 2016. godine, a dobitniku prve nagrade će biti plaćeni troškovi prijevoza do Tokija za učešće na ceremoniji dodjeljivanja nagrade u novembru o.g.

Rok za dostavu radova je 15. juni 2016. godine. Radovi se mogu dostaviti poštom ili elektronskim putem na način naveden u letku u prilogu. Dodatne informacije o učešću u takmičenju i načinu dostave radova se nalaze na linku:

http://www.goipeace.or.jp/english/activities/programs/1601.html