Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao sa ambasadorom Malezije u BiH Datuk Anur Kasmanom

14.04.2015

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


 

                Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i ambasador Malezije u BiH Datuk Anur Kasman razmjenili su mišljenja o mogućnostima saradnje Bosne i Hercegovine i Malezije o okviru nadležnosti Ministarstva civilnih poslova.

                Ambasador Kasman rekao je da razgovorom sa ministrom civilnih poslova počinje posjete novoizabranim ministrima. Najviše pažnje, ministar Osmanović i ambasador Malezije, posvetili su mogućnostima saradnje u oblasti obrazovanja. Ambasador Malezije podsjetio je da je oko 300 studenata iz Bosne i Hercegovine do sada diplomiralo u Maleziji i vratilo se u BiH gdje uspješno primjenjuju stečena znanja i vještine. Izrazio je očekivanje da će saradnja u  pogledu razmijene studenata biti intenzivirana.

Ministar Osmanović izrazio je želju za dobrom saradnjom te rekao da će ministarstvo civilnih poslova podržati aktivnosti kako bi u narednoj godini nova grupa kvalitetnih studenata iz BiH nastavila školovanje u Maleziji.

Malezijski ambasador u BiH podsjetio je i na Malezijski program tehničke podrške u okviru kojih se organiziraju kursevi za službenike. Naveo je da je 120 službenika iz cijele BiH do sada prošlo obuke u okviru tog programa.

Ministar Osmanović i ambasador Kasman izrazili su očekivanje da će Memorandum o razumjevanju o saradnji u oblasti obrazovanja između Bosne i Hercegovine i Malezije biti potpisan u narednoj godini. 

Ambasador Malezije Datuk Anur Kasman zaželio je ministru Osmanoviću uspjeh u obavljanju dužnosti ministra civilnih poslova i izrazio nadu da će odnosi Bosne i Hercegovine i Malezije ići uzlaznom putanjom.