Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

U Sarajevu će biti održan Sajam zdravstvenog turizma Bosnia Healthcare & Services Expo

04.02.2019

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U Sarajevu će u periodu od 24. do 26. aprila 2019. godine u hotelu Holiday biti održan Sajam zdravstvenog turizma pod nazivom Bosnia Healthcare & Services Expo.

            Bosnia Healthcare & Services Expo jedan je od najvećih projekata koji će ojačati veze u zdravstvenom sektoru između Bosne i Hercegovine i Turske. Turska je prepoznala važnost ove regije, o čemu govori i činjenica da su u Bosni i Hercegovini otvorena predstavništva nekih od vodećih turskih klinika.

            Tokom trodnevnog sajma, koji će krajem aprila biti održan u Sarajevu, promovirati će se najveće bolnice u Turskoj.

            Tokom prva dva dana sajma cilj je povezivanje predstavnika zdravstvenih ustanova koje učestvuju kao izlagači sa predstavnicima zdravstvenih institucija, bolnica, poliklinika, agencija koje prate dešavanja u zdravstvenom sektoru, sa liječnicima, predstavnicima fondova iz regiona. Sajam će trećeg dana biti otvoren za sve zainteresirane posjetioce.

            Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine sudjeluje kao partnerska institucija u organizaciji i održavanju ovog velikog događaja koji je zvanično podržan i od strane Ministarstva trgovine Republike Turske.

 

Informacije o sajmu možete pronaći na sljedećem linku:

www.bosniahealthcare.com/en/