Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Revitalizacija STEM obrazovanja: UNESCO i Huawei objavili poziv za projekte

28.03.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) i Huawei Technologies su objavile poziv za dostavu prijedloga za projekat „Revitalizovanje STEM obrazovanja radi osposobljavanja novih generacija sa STEM kompetencijama“ („Revitalizing STEM Education to Equip Next Generations with STEM Competency“).  

Cilj ove inicijative je da se podstaknu inovativna obrazovna rješenja, poboljšaju institucionalne i profesionalne sposobnosti i podijele znanja i primjeri dobre prakse i na regionalnom i na globalnom nivou u skladu sa Agendom i Ciljevima za održivi razvoj 2030, sa fokusom na Cilj 4 i Cilj 9.

Nadzorni odbor će da odabere pet projekata kojima će biti dodijeljeno po 26.000 USD za implementaciju aktivnosti. Projektni timovi odabranih projekata će sarađivati sa UNESCO-om radi izrade i implementacije inovativnih prijedloga koji će se sastojati od STEM istraživačkih aktivnosti i STEM obrazovnih aktivnosti. Takođe, projektni timovi će trebati da pripreme detaljni budžet i plan implementacije aktivnosti za period od šest mjeseci počevši od aprila/maja 2024. godine.

U pozivu je navedeno da aplikacije moraju biti dostavljene najkasnije do 22. 4. 2024. godine do 23.59 CET putem email-a Regional.Bureau-SC@unesco.org. 

Poziv

Prijavni obrazac