Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Poziv za učešće na 10. međunarodnom Amorgos film festivalu (AFF)

15.05.2019

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Međunarodni Amorgos film festival (AFF), biće održan deseti put na otoku Amorgosu u Grčkoj, od 31.10. do 05.11.2019. godine.

 

Međunarodni Amorgos film festival godišnji je četverodnevni događaj, koji organizuje Udruženje žena za kulturu Tholaria-Aigiali. Festival se smatra jednim od najvažnijih festivala audiovizuelnog sektora grčkog turizma, a cilj događaja jeste podržati globalni turizam kroz audiovizuelne medije.

 

AFF poznat je kao jedinstvena svjetska inspiracija u filmskoj industriji te mjesto okupljanja za umrežavanje između trgovine, turizma, kina i međunarodne promocije kroz medije iz cijelog svijeta, okupljajući veliki broj novinara, blogera, filmskih producenata i drugih. Stoga je AFF odlična prilika za promociju zemlje kroz kratke filmove s ciljem razvoja domaćeg i stranog turizma. Festival je prilika za podršku implementaciji zelene prakse u turizmu, zatim podršku produkciji kratkih filmova i razmjenu mišljenja i iskustava o mogućnostima za razvoj udaljenih i ugroženih područja.

 

Više informacija o festivalu i prijavni formular nalaze se na web stranici Festivala: www.yperia.gr. Krajnji rok za prijavu za učešće na Festivalu je 31.7.2019.