Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Poziv za 52. Međunarodni susret djece Evrope „Radost Evrope"

18.02.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U Beogradu će se u periodu od 2. do 5. oktobra održati 52. Međunarodni susret djece Evrope, pod nazivom „Radost Evrope". Osnivač i sponzor susreta je Gradska uprava grada Beograda, a događaj će se ovisno o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj Covid-19 održati uživo ili u online formi.

 

Za učešće na navedenom susretu pozivaju se zainteresovane dječije umjetničke škole, kulturni centri, studiji, klubovi ili ansambli. Grupa može imati najviše do 15 djece, uzrasta od 7 do 14 godina, uz 2 odrasla pratioca. Ukoliko se manifestacija bude održavala uživo, smještaj za djecu je obezbijeđen u porodicama kod njihovih vršnjaka iz beogradskih škola. Troškove putovanja snose sami učesnici.

 

Ukoliko se događaj bude održao online, odabrane grupe poslaće snimke svojih nastupa i poruke djece Evrope u video formatu, kako bi se realizovala specijalna emisija posvećena 52. Međunarodnom susretu.

 

Krajnji rok za prijavu na ovaj događaj je 1. april 2021. godine a detaljne informacije kao i način prijave nalaze se na linku: https://www.dkcb.rs/radost-evrope/