Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Dubravka Bošnjak se sastala s predstavnicima Kik boks saveza Bosne i Hercegovine

23.05.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak sastala se s predstavnicima Kik boks saveza Bosne i Hercegovine. Na sastanku su predstavnici Saveza informirali ministricu o rezultatima koje je ovaj sport postigao proteklih godina.

Posebna pozornost posvećena je odličnom rezultatu ostvarenom na nedavno održanim Svjetskim borilačkim igrama u Saudijskoj Arabiji, kada je Nikola Drobnjak osvojio medalju u disciplini low kick – 81 kg, čime je još jednom dokazao kvalitetu i potencijal naših sportaša na međunarodnoj sceni.

Ministrica Bošnjak izrazila je zadovoljstvo zbog ostvarenih rezultata i pohvalila rad Kik boks saveza Bosne i Hercegovine. Istakla je važnost podrške ovakvim sportskim kolektivima, koji svojim uspjesima promoviraju zemlju i doprinose razvoju sporta u Bosni i Hercegovini.

Ministrica je zaželjela uspjeh kik bokserima i rekla da će Ministarstvo civilnih poslova nastaviti pružati podršku u skladu sa svojim mogućnostima i ovlaštenjima.

Predstavnici Kik boks saveza Bosne i Hercegovine uručili su ministrici Bošnjak zahvalnicu za doprinos i podršku njihovom djelovanju.