Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Састанак представника Министарства са представницима Данског Вијећа за избјеглице

26.04.2024

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

У Министарству цивилних послова Босне и Херцеговине одржан је састанак са представницима Данског вијећа за избјеглице (DRC) којем су присуствовали секретарка Министарства Биљана Чамур Веселиновић, шеф Одсјека за статистичко аналитичке послове и извјештавање у здравству МЦП-а Далибор Пејовић те здравствени менаџер DRC-а Аднан Капић и медицинска савјетница DRC-а др. Ирма Рамић.

Представници DRC-а презентирали досадашње активности организације, фокусирајући се на пружање здравствене заштите у привременим прихватним центрима за смјештај миграната и мигрантима у стању потребе у Босни и Херцеговини. Истакли су да од 1. априла 2024. године улазне скрининге врше Завод за јавно здравство Унско-Санског кантона и Дом здравља кантона Сарајево, те да ће од 30. септембра 2024. године пружање свих медицинских услуга мигрантима пренијети на установе здравствених система у БиХ.

Представници DRC-а информисали су да од фебруара 2024. године пружају услуге из области менталног здравља мигрантима.

Представници МЦП БиХ су захвалили на досадашњој успјешној сарадњи и редовном достављању извјештаја о пруженим услугама од стране DRC-а. Закључено је да ће Данског вијећа за избјеглице наставити да информише Министарство цивилних послова о активностима које проводи те да ће бити настављена сарадња Министарства и DRC-а у овој области.