Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH sa članovima Kungfu wushu klub „Lotos“ iz Banja Luke

05.06.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Predstavnici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine sastali su se s predstavnicima Kungfu wushu kluba „Lotos“ iz Banja Luke i s njima razgovarali o aktuelnim temama u radu kluba.

Sastanku su prisustvovali pomoćnica ministrice za sport Anđa Kelem Perić, šef odsjeka za međunarodnu saradnju i razvoj sporta Velibor Vasović i stručni savjetnik za evropske integracije i međunarodnu saradnju u sportu  Adis Osmanović, dok su  Kungfu wushu kluba „Lotos“ predstavljali generalni sekretar i trener Draganom Đumić te član kluba Goran Vujašin.

Posebna pažnja posvećena je predstavljanju Kungfu wushu kluba „Lotos“, jedinog kluba u Bosni i Hercegovini koji se bavi kineskim hrvanjem. Klub aktivno promoviše kinesku kulturu i borilačke vještine, te jača veze između Narodne Republike Kine i Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je i o pripremama za nadolazeće takmičenje – Evropski kup koji će biti održan u Skoplju, Makedonija, od 14. do 16. juna 2024. godine, te Svjetsko prvenstvo u Kini koje je planirano za novembar 2024. godine.

Predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH izrazili su zadovoljstvo ostvarenim rezultatima kluba, te su pohvalili mogućnost nastupa takmičara iz Bosne i Hercegovine na Evropskom kupu i Svjetskom prvenstvu. Istaknuli su važnost podrške ovakvim sportskim kolektivima, koji svojim uspjesima promoviraju zemlju i doprinose razvoju sporta u Bosni i Hercegovini.