Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Sektor za državljanstvo i putne isprave - aktuelno

07.12.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

 U Sektoru za državljanstvo i putne isprave Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine u sedmici od 30.11. do 4.12.2020. godine poslovi i radni zadaci iz okvira nadležnosti Sektora su se redovno obavljali. Može se konstatovati da je nastavljen trend smanjenog broja stranaka. Zaposleni u Sektoru i stranke su se disciplinovano pridržavali zaštitnih mjera.

Uz odgovarajući raspored rada u sjedištu i od kuće u Sektoru za državljanstvo i putne isprave Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine građani svakodnevno mogu u sjedištu Ministarstva civilnih poslova obaviti sve poslove i regulisati svoja prava iz oblasti državljanstva, ličnih i putnih isprava kao i revizije državljanstva.

            Telefonska i komunikacija putem elektronske pošte, zadržala je visok intenzitet. Utisak je da mnogi građani koji ovim putem komuniciraju imaju ambiciju da prilikom posjete Bosni i Hercegovini u vrijeme predstojećih praznika obave i dio poslova iz nadležnosti Sektora ili pak pripreme dokumantaciju sa kojom bi njihovi punomoćnici obavili te poslove.