Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Додатних 2 милиона ЕВРА за запошљавање у БиХ- Министарство цивилних послова наставља координирати пројекат „Подршка Европске уније локалним партнерствима за запошљавање – Фаза II“

18.01.2024

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

            Пројекат „Подршка Европске уније локалним партнерствима за запошљавање – Фаза II” биће настављен до краја јуна 2026. године, а Министарство цивилних послова БиХ наставиће активности на координацији пројекта. Резултат је ово одлуке Европске уније да издвоји још 2 милиона еура за наставак пројекта у оквиру којег је у протеклом периоду запослено преко 400 особа.

            У октобру 2023. године објављен је позив и запримљено је 17 апликација за нова Локална партнерства за запошљавање, од којих ће, почетком фебруара 2024. године, бити одабрано 6 најбољих.

            Европска унија претходно је издвојила 4 милиона ЕВРА како би се подржао развој Локалних партнерстава за запошљавање у Босни и Херцеговини у периоду 1. 1. 2021. – 31. 12. 2023. године. Општи циљ пројекта је да допринесе унапријеђењу социо-економске ситуације и животних услова у Босни и Херцеговини. Кроз пројекатсе доприноси запошљавању у локалним заједницама и подржавају одрживи, партнерски вођени оквири локалног тржишта рада за повећање приступа формалном запошљавању.

            До сада је у оквиру пројекта подржано 20 локалних партнерстава за запошљавање који су реализацијом интервенција у запошљавању успјели да повећају конкурентност на тржишту рада за више од 1520 незапослених.

            Пројекат „Подршка Европске уније локалним партнерствима за запошљавање – Фаза II„ резултат је Акционог програма за Босну и Херцеговину за 2019. годину “ЕУ за секторе запошљавања и образовања”, а проводи га Међународна организација рада.