Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Dodatnih 2 milijuna EUR za zapošljavanje u BiH – Ministarstvo civilnih poslova nastavlja koordinirati projekt „Potpora Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“

18.01.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

            Projekt „Potpora Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” bit će nastavljen do kraja lipnja 2026., a Ministarstvo civilnih poslova BIH nastavit će aktivnosti na koordinaciji projekta. Rezultat je ovo odluke Europske unije izdvojiti još 2 milijuna EUR za nastavak projekta u okviru kojeg je u proteklom periodu zaposleno preko 400 osoba.

            U oktobru 2023. objavljen je poziv i zaprimljeno je 17 aplikacija za nova Lokalna partnerstva za zapošljavanje, od kojih će, početkom veljače, biti odabrano 6 najboljih.

            Europska unija prethodno je izdvojila 4 milijuna EUR kako bi se podržao razvoj Lokalnih partnerstava za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini u periodu 1. 1. 2021. – 31. 12. 2023. Opći cilj projekta je doprinijeti unaprjeđenju socio-ekonomske situacije i životnih uvjeta u Bosni i Hercegovini. Kroz projekt se doprinosi zapošljavanju u lokalnim zajednicama i podržavaju održivi, partnerski vođeni okviri lokalnog tržišta rada za povećanje pristupa formalnom zapošljavanju.

            Do sada je u okviru projekta podržano 20 lokalnih partnerstava za zapošljavanje koji su realizacijom intervencija u zapošljavanju uspjeli povećati konkurentnost na tržištu rada za više od 1520 nezaposlenih.

            Projekt „Potpora Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ rezultat je Akcijskog programa za Bosnu i Hercegovinu za 2019. EU za sektore zapošljavanja i obrazovanja”, a provodi ga Međunarodna organizacija rada.