Sve vijesti

Svečano otvorena obnovljena Vijećnica u Novom Gradu

24.5.2013

Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović prisustvovao je danas svečanom otvaranju obnovljene gradske Vijećnice u Novom Gradu.

Sredstva za obnovu  Vijećnice u Novom Gradu  osigurana  su  iz IPA fondova Evropske unije, a odobrena su u paketu sa sredstvima za obnovu sarajevske Vijećnice.

“Zahvaljujući razumjevanju i podršci Evropske unije, posebno delegacije Evropske unije u Sarajevu, te zahvaljujući timovima koji su radili na pripremi projekata, prije godinu dana potpisali smo ugovor sa izvođačem radova za obnovu Vijećnice u Novom Gradu. To je bila prva velika finansijska podrška Evropske unije projektima iz oblasti kulturnog nasljeđa u Republici Srpskoj u vrijednosti od skoro milion evra”, rekao je na svečanosti otvaranja ministar Nović.

“U ovom trenutku u toku je i obnova Vijećnice u Sarajevu, kulturnog nasljeđa u Stocu, tvrđave Kastel u Banjaluci, i mi smo ponosni na ove rezultate našeg rada” istakao je ministar civilnih poslova i naglasio podršku koju daje Evropska unija projektima obnove kulturnog nasljađa u Bosni i Hercegovini.