Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Zamjenik ministra Siniša Ilić čestitao Lani Bastašić nagradu Evropske unije za književnost

20.05.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Siniša Ilić uputio je čestitku Lani Bastašić, dobitnici nagrade Evropske unije za književnost za 2020. godinu za roman “Uhvati zeca” .

                „Biti dobitnik ovakve nagrade, koja se dodjeljuje jednom u tri godine, za svako je poštovanje i divljenje. Raduje činjenica da nagrada podrazumjeva i mogućnost prevođenja Vašeg djela na jezike unutar Evropske  unije, što je izuzetna prilika za širu promociju Vašeg djela, ali i kulture našeg naroda. Nadam se da će Vaše djelo pronaći put do čitalaca širom Evrope i postati dio evropske književnosti, a Ministarstvo civilnih poslova će u okviru svojih nadležnosti nastojati da podrži, kako Vas, tako i sve mlade stvaraoce“, naveo je Ilić.

                Nagrada Evropske unije za književnost prepoznaje talentovane pisce u usponu širom Evrope, a uključuje 41 zemlju učesnicu programa “Kreativna Evropa – inicijative”, koji ima za cilj da ojača kulturni i kreativni sektor na evropskom kontinentu. Svake godine Evropska unija za književnost bira jednog pobjednika iz trećine zemalja učesnica. Ovogodišnjim izdanjem nagrađeni su pisci iz 13 zemalja.