Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

WHO уручио Министарству цивилних послова БиХ донацију заштитне медицинске опреме

29.07.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Свјетска здравствена организација (WHO), Регионална канцеларија за Европу, обезбиједила је донацију заштитне медицинске опреме  Министарству цивилних послова која се састоји од 20.000 маски и 1000 визира. Донација је уручена испред зграде УН-а у Сарајеву.

Министарство цивилних послова и Свјетска здравствена организација од почетка пандемије веома успјешно сарађују и донација је само  наставак те сарадње и израз ријешености обје стране да на најбољи начин помогну становницима БиХ. Донација је израз добре воље и знак захвалности за успјешну сарадњу ове двије институције.

Директор регионалне канцеларије Свјетске здравствене организације у БиХ, господин Виктор Олсавски је нагласио да је сретан што донацију уручује Министарству које предано ради све вријеме пандемије, нагласивши да „они не сједе за лаптопом и куцају извјештаје него прикупљају и два пута дневно достављају извјештаје у СЗО уз све остале активности које обављају“. Истакао је да је ово Министарство извор инспирације за многе јер од почетка кризе реализује низ активности које се односе на помоћ и добробит за све  у БиХ.

Нагласио је такође да се „вирус није промијенио него су људи сада релаксиранији“, те је подсјетио на нужна правила понашања уз вирус који је око нас.

Министарка Гудељевић нагласила је да је „Помоћ коју је до сада Свјетска здравствена организација уручила становницима БиХ, здравственим радницима и осталима у стању потребе веома је важна за надвладавање овог акутног здравственог проблема у БиХ, али ништа мање и у цијелом свијету“. Додала је и да ове двије институције чека још једна значајна активност, а то је штампање препорука за све који улазе у БиХ.