Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Webinar: Korona virus (Covid-19) i kulturni i kreativni sektori: utjecaj, inovacije i planiranje za poslije krize (OECD, ICOM)

29.04.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Uz turističku industriju, kulturni i kreativni sektor smatra se da su među najugroženijima zbog  trenutne krize izazvane virusom Covid-19.

 

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) sa sjedištem u Parizu i Evropska mreža kreativnog poslovanja (ECBN) iz Rotterdama u partnerstvu sa Evropskom komisijom, Forumom svjetskih kulturnih gradova, Fondacija Venecija, Kreativna ekonomija i analiza podataka Nesta i Unioncamere Veneto organizirali su webinar na temu: Korona virus (COVID-19) i kulturni i kreativni sektori: utjecaj, inovacije i planiranje za poslije krize.

 

Webinar je održan u petak, 17. aprila 2020. godine. Isti  je putem ZOOM aplikacije pratilo oko 940 učesnika iz brojnih država evropskog, azijskog i američkog kontinenta. Webinar je organiziran kao panel na kojem je 10 eksperata iz oblasti kulture iznosilo stavove na temu ublažavanja razornih posljedica pandemije na kulturni i kreativni sektor.

 

Webinar možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=nlmafdIZ7Tc&feature=emb_logoi na: http://www.oecd.org/cfe/leed/culture-webinars.htm.