Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo prijedloge odluka Ministarstva civilnih poslova BiH za grantove u 2020.godini

23.12.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministarstvo civilnih poslova obavještava javnost da su usvojeni prijedlozi odluka za dodjelu finansijske podrške za grantove u 2020.godini. Naime, na vanrednoj telefonskoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine održanoj danas usvojen je prijedlog svih šest odluka za podršku radnicima iz oblasti nauke, kulture, međunarodne kulturne saradnje, sporta, zdravstva, inovatorstva i tehničke kulture.

Podsjećamo, Ministarstvo civilnih poslova je raspisalo konkurs za dodjelu sredstava iz oblasti sporta u ukupnom iznosu od 1.342.000,00 KM, potporu tehničkoj kulturi i inovatorstvu u ukupnom iznosu od 117.000,00 KM, programima za pripremu projekata i potencijala kandidata za sredstva iz fonda H2020 u ukupnom iznosu od 444.000,00 KM, međunarodnu kulturnu saradnju u ukupnom iznosu od 390.000, 00 KM, institucije kulture u ukupnom iznosu od 3.097.000,00 KM i prevenciju  HIV i tuberkuloze u ukupnom iznosu od 50.000,00 KM.

Ministarstvo čestita svim aplikantima koji su dobili podršku u kategorijama čije prijedloge je usvojilo Vijeće ministara i izražava nadu da će dodijeljena finansijska podrška pomoći da svoje aktivnosti realiziraju na najbolji način i za dobrobit svojih krajnjih korisnika.

 

Ministarstvo civilnih poslova je u proteklom periodu obavilo sve neophodne korake kako bi prijedlozi odluka za dodjelu grantova bili danas usvojeni na Vijeću ministara što je ujedno bio i krajnji rok za donošenje predmetnih odluka kako bi se mogle realizirati u ovoj godini, a u najboljem interesu krajnjih korisnika. Samo zajedno, u duhu razumijevanja i uvažavanja možemo doprinijeti boljem sutra u svim oblastima života.