Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ambasadorica Kraljevine Švedske posjetila Ministarstvo civilnih poslova BiH

19.11.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ambasadorica Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Johanna Strömquist danas se u nastupnoj posjeti Ministarstvu civilnih poslova BiH susrela sa ministricom Ankicom Gudeljević.

U srdačnom i otvorenom razgovoru ministrice Gudeljević i veleposlanice Strömquist otvorene su brojne teme. Saradnja ministarstva i ambasade Kraljevine Švedske do sada je ostvarena kroz geodeziju, rad i zapošljavanje kao i ostale sektore koji su u nadležnosti Ministarstva civilnih poslova. Imajući u vidu brojna polja djelovanja Ministarstva civilnih poslova i na današnjem sastanku su načete teme mogućih novih oblika saradnje.

Dakako, tema o kojoj se ponajviše razgovaralo odnosi se Covid-19 i brigu o stanovnicima obje države u doba pandemije. Realiziranje nastavnog procesa u obje zemlje je pretrpjelo velike promjene i podložno je svakodnevnim izmjenama ovisno o aktuelnoj situaciji koja nije zadovoljavajuća niti u Kraljevini Švedskoj niti u BiH.

Ministrica Gudeljević je na kraju susreta zahvalila na posjeti i svoj dosadašnjoj podršci Bosni i Hercegovini uz optimizam da će saradnja biti još veća i još više doprinijeti dobrobiti stanovnika BiH.