Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

U godini čitanja čitajmo glagoljicu- istražujmo glagoljsko nasljeđe zajedno

08.04.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Centar za istraživanje glagoljaštva Sveučilišta u Zadru vas poziva da se pridružite prvoj "crowdsourcing" kampanji u području hrvatskog glagoljaštva.

Sveučilište u Zadru baštini snažnu tradiciju istraživanja i promoviranja hrvatskog glagoljaštva, te je u svrhu još snažnije podrške i osiguravanja uvjeta za istraživanja ovog važnog dijela hrvatske kulture i pismenosti osnovalo naučno- istraživački Centar za istraživanje glagoljaštva. Jedan od ciljeva Centra je uključivanje zajednice u zajednička čitanja i interpretaciju hrvatskoglagoljskih tekstova zadarskog područja i promoviranje zajedničkog rada na istraživanju glagoljske baštine.

Projekt je dio aktivnosti koje se provode u okviru programa „Javna znanost u području glagoljaštva: od crowdsourcinga do znanja” koji uz financiranje DARIAH-HR konzorcija organizira Centar za istraživanje glagoljaštva Sveučilišta u Zadru.

Više informacija o projektu i načinu uključivanja nalazi se na portalu Centra za istraživanje glagoljaštva Sveučilišta u Zadru – GlagoLab: :https://glagolab.unizd.hr/?cnt=info&id=15117&fbclid=IwAR1CQX7cgrlkegNgM5y7MfMBNZHe8LKpMTpEqr2BBaops-pfWzlwqrKqIJM