Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Takorama - Filmski online festival za djecu i mlade tokom pandemije

11.05.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Online filmski festival pod nazivom Takorama otvara svijet za djecu i mlade, jača veze s nastavnicima i gradi vrijednosti građanstva, solidarnosti i poštovanja.      

Festival Takorama ima bogat katalog filmova za djecu i mlade u dobi od 3 do 17 godina. Svi filmovi su tihi i njima se može pristupiti putem višejezične web stranice. Nastavnici mogu registrirati razred za učestvovanje na Festivalu, uživati ​​u gledanju filmova i dati svoje mišljenje i ocjene. Također, omogućeno je i favoriziranje najuspješnijih filmova, prema vlastitoj procjeni, kao i samo glasanje za svoje favorite.

Pored nastavnika i odgajatelja, roditelji su u jednakoj mogućnosti da izvrše prijavu i registraciju za učešće na ovom jedinstvenom festivalu, te podijele prezentirane filmske sadržaje sa svojom djecom.

Navedeni događaj koji traje do 24. maja 2020. godine podržava UNODC-ova inicijativa Edukacija za pravdu.

UNESCO i UNODC, član Globalne koalicije za obrazovanje, partneri su u premošćivanju jaza između obrazovanja i pravde kroz osnaživanje mladih da postanu angažirani građani.

Više informacija o navedenom festivalu može se pronaći na linku: https://en.unesco.org/news/online-film-festival-children-lockdown-themed-solidarity-and-citizenship a prijava za učešće na: https://www.takorama.org/.