Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Prvi sastanak Referentne grupe za evaluaciju trećeg UNFPA programa podrške Bosni i Hercegovini

12.04.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Predstavnik Ministarstva civilnih poslova prisustvovao je Prvom sastanku Referentne grupe za evaluaciju trećeg UNFPA programa podrške Bosni i Hercegovini za period 2021-2025. godina, koji je organizovao Populacijski fond Ujedinjenih nacija.

Učesnici  sastanka upoznali su se o cilju i programu evaluacije i vremenskom okviru za evaluaciju i obavezama Referentne grupe za razvoj. Prezentovane su očekivane teorije promjene (Theory of Change) za treći program pomoći Bosni i Hercegovini, zatim nacrti evaluacionih pitanja i njihovo usklađivanje sa očekivanim rezultatima teorije promjene i očekivanjima institucija koje učestvuju u radu Referentne grupe za evaluaciju.

Sastanku su osim predstavnika  Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine prisustvovali i predstavnici Agencije za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, Regionalne kancelarije za saradnju mladih Zapadnog Balkana (RYCO), Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovina, Federalnog ministarstvo obrazovanja i nauke i Populacijskog fond Ujedinjenih nacija. Preostala dva sastanka Referentne grupe biće održana do kraja 2024. godine.