Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

PROMOVISANJE BORBE PROTIV KORUPCIJE U SPORTU NA MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV KORUPCIJE - 9. DECEMBRA 2020

09.12.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Dana, 9. decembra 2020. godine, obilježava se Međunarodni dan borbe protiv korupcije (IACD). Ovogodišnja tema, „Oporavi se integritetom“, usredotočena je na COVID-19 i naglašava da se sveobuhvatni oporavak COVID-19 može postići samo integritetom, a sport nije izuzetak.

 

Zajedno sa partnerima iz Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), Ured Ujedinjenih naroda protiv korupcije (UNODC) je razvio kampanju koja bi mogla biti korisna za podizanje svijesti o prijetnji, koju korupcija predstavlja za sport, kao i o tome šta se poduzima za borbu protiv korupcije u sportu.

 

Ovaj dan je prije svega prilika za edukaciju o problemu korupcije u sportu i mobilizaciju političke volje i resursa za rješavanje problema. Toplo se preporučuje obilježavanje ovog važnog dan, tako što treba uključiti svoje kontakte i partnere posvećene borbi protiv korupcije u sportu i istaknuti relevantna dostignuća i inicijative.

 

Dodatne informacije možete pronaći na službenoj web stranici Međunarodnog dana borbe protiv korupcije: www.anticorruptionday.org