Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Саопштење за медије

10.04.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Данас је у Сарајеву извршена примопредаја донације Народне Републике Кине намијењена становницима Босне и Херцеговине. Министрица цивилних послова Босне и Херцеговине Анкица Гудељевић и амбасадор Народне Републике Кине потписали су уговор о донацији на основу чега  је данас и извршено уручивање медицинске опреме за БиХ. С циљем пружања подршке Босни и Херцеговини у превенцији, сузбијању и отклањању пандемије COVID-19, донирано је шест респиратора и четрдесет хиљада заштитних маски за лице. Ријеч је о првом контингенту опреме из Кине.

Расподјелу дониране опреме је претходно извршила Народна Република Кина. Опрема ће бити достављена у Мостар, Сарајево и Бањалуку на даљњу употребу.

Треба нагласити да је донација резултат потписаног Меморандума о разумијевању о сарадњи у области здравства и медицинских наука између Националног повјеренства за здравство Народне Републике Кине и Министарства цивилних послова потписаног прије неколико дана.

У обраћању медијима, министрица Гудељевић је изразила захвалност народу Кине и изразила увјерење да ће ова сарадња бити настављена и даље. Уједно, захвалила је и амбасадору Ји Пингу на срдачној  и пријатељској опредијељености за сарадњу.