Grb BiH

BOSNIA AND HERZEGOVINA

Vijesti

 

ALL NEWS


SECTORS

CATEGORIES

Priopćenje za medije

10/04/2020

Send documents on email

Email sender (*):
Email recipient (*):
Comment:

Danas je u Sarajevu izvršena primopredaja donacije Narodne Republike Kine namijenjena žiteljima Bosne i Hercegovine. Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ankica Gudeljević i veleposlanik Narodne Republike Kine su potpisali ugovor o donaciji temeljem čega  je danas i izvršeno uručivanje medicinske opreme za BiH. S ciljem pružanja potpore Bosni i Hercegovini u prevenciji, suzbijanju i otklanjanju pandemije COVID-19, donirano je šest respiratora i četrdeset tisuća zaštitnih maski za lice. Riječ je o prvom kontingentu opreme iz Kine.

Raspodjelu donirane opreme je prethodno izvršila Narodna Republika Kina. Oprema će biti dostavljena u Mostar, Sarajevo i Banjaluku na daljnju uporabu.

Treba naglasiti da je donacija rezultat potpisanog Memoranduma o razumijevanju o suradnji u području zdravstva i medicinskih znanosti između Nacionalnoga povjerenstva za zdravstvo Narodne Republike Kine i Ministarstva civilnih poslova potpisanog prije nekoliko dana.

U obraćanju medijima, ministrica Gudeljević je izrazila zahvalnost narodu Kine i izrazila uvjerenje da će ova suradnja biti nastavljena i dalje. Ujedno, zahvalila je i veleposlaniku Ji Pingu na srdačnoj  i prijateljskoj opredijeljenosti za suradnju.