Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Представници УНИЦЕФ-а посјетили Министарство цивилних послова БиХ

25.02.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Замјеник регионалне директорке за Европу и Средњу Азију Пхилипе Кори и шефицапредставништва УНИЦЕФ-а у Босни и Херцеговини Ронак Кан боравили су у Министарству цивилних послова гдје су са представницима Министарства разговарали о сарадњи у областима која се тичу дјеце и младих.

                Посебно је разговарано о програмима раног раста и развоја дјеце, имунизацији и образовању.

                Представници Министарства цивилних послова БиХ подсјетили су да је у протеклом периоду у сарадњи са УНИЦЕФ-ом реализован пројекат „Повећајмо могућности дјеци у Босни и Херцеговини за рано учење“, с циљем већег приступа програмима организираног учења у раном дјетињству,  да је у сарадњи Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине, надлежних министарстава образовања и других релевантних партнера, уз техничку помоћ УНИЦЕФ-аизрађена Платформа за развој предшколског васпитанја и образовања у Босни и Херцеговини за период 2017-2022, те да се позорност посвећује инклузивном образовању.

                У разговору је констатирано да је улагање власти у рани раст и развој дјеце најбоља инвестиција за будућност. Поздрављене су најаве УНИЦЕФ-а за покретање регионалних пројеката који се односе на ову тему.  

                Представници УНИЦЕФ-а  изразили су забринутост због пада обухвата дјеце имунизацијом, те нагласили да би регионални приступ у овом подручју могао олакшати континуитет у набавци вакцина. Посебна забринутост изражена је због слабог обухвата вакцинацијом дјеце миграната, ромске популације и осталих рањивих категорија.

                У разговору је посебна пажња  посвећена резултатима ПИСА тестирања. Изражено је очекивање да ће бити обезбјеђено континуирано учествовање у тестирању и провођењу препорука произашлих из резултата претходног тестирања.