Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Poziv za prijave na konkurs “Science is wonderful!”- online izložba

18.06.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Izložba Science is Wonderful!- Mjesto gdje se nauke i inovacije susreću s građanima (‘’Where research and innovation meet with citizens’’) je zamišljena tako da predstavi svijet nauke, istraživanja i inovacija široj javnosti. Ove godine se održava potpuno online u periodu od 22. do 24. septembra kako bi je imalo priliku vidjeti što veći broj evropskih građana, kao dio šire manifestacije Evropskih dana istraživanja i inovacija koji će također biti organizirani u potpunosti online.

 

Predviđen je široki spektar digitalnih aktivnosti, kroz koje je planirana interakcija između istraživača i djece, učenika, studenata i građana općenito, s ciljem objašnjenja uloge istraživača u post-kriznom kontekstu te s naglaskom na uticaj koji naučna istraživanja imaju na svakodnevni život. Ovaj događaj će  također predstaviti sve ključne aktere koji će biti uključeni u Evropske dane istraživanja i inovacija, a istraživači će također biti u prilici da stupe u interakciju s njima i predstave svoja istraživanja.

 

Izložba će uključiti Marie Sklodowska Curie i Horizont 2020 projekte i njihove učesnike u svim oblastima i na svim evropskim jezicima.

 

Ovo je jedinstvena prilika za istraživače da predstave svoj doprinos u razvoju rješenja koja se tiču aktuelne krize uzrokovane virusom COVID-19, i prioriteta oporavka od njezinih posljedica.

 

Online prijave se primaju do kraja radnog vremena 05.07.2020. godine.

 

U slučaju bilo kakvih pitanja ili nejasnoća možete se obratiti na e-mail adresu tima za podršku: EAC-MSCA-COMMUNICATION@ec.europa.eu.