Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Poziv na webinar "Istraživački podaci - šta s njima?"

30.05.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U sklopu projekta RDA Evrope 4.0 (Research Data Alliance) Sveučilišni računarski centar iz Zagreba (Srce) će u suradnji s Hrvatskom zakladom za znanost, Sveučilišnom knjižnicom Rijeka, Sveučilišnom knjižnicom u Splitu, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek te Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu održati dva webinara pod nazivom „Istraživački podaci - što s njima?“. Cilj webinara je istraživačima, knjižničarima, urednicima repozitorija, izdavačima i svima koji se susreću s istraživačkim podacima približiti smjernice i dobre prakse usmjerene na otvoreno dijeljenje i ponovnu upotrebu istraživačkih podataka.webinar "Istraživački podaci - što s njima?" koji će se održati u ponedjeljak 1. 6. 2020. godine sa početkom u 10:00 sati.

Program webinara namijenjen je prvenstveno istraživačima, studentima postdiplomskih i doktorskih studija te bibliotekarima, a dobro su došli i svi ostali zainteresirani za temu istraživačkih podataka.

Učesnici će od predstavnice HRZZ imati priliku čuti više o uvođenju Plana upravljanja istraživačkim podacima (Data Management Plan, DMP) kao obaveznog dijela projektne prijave. Nadalje će naglasak biti stavljen na važnost upravljanja istraživačkim podacima i njihovog dijeljenja pa će biti prezentirani primjeri dobre prakse te će se govoriti o pravima korištenja odnosno licenciranju podataka. Gostujući predavač bit će prof.dr.sc. Damir Sapunar s Medicinskog fakulteta u Splitu.

Program webinara i link za registraciju dostupni su na stranici:

https://www.srce.unizg.hr/2020-06-01-webinar-istrazivaci.