Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Povodom Odluke o proglašenju prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH ministrica Ankica Gudeljević održala konferenciju za štampu

20.03.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Nakon proglašenja prirodne ili druge nesreće na teritoriji cijele BiH, a u vezi sa prisustvom korona virusa, ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević održala je prvu konferenciju za novinare.

                Imajući u vidu ozbiljnost novonastalih životnih uvjeta, povećanja broja oboljelih, na konferenciji su saopćene informacije o dosadašnjim preduzetim aktivnostima. Ministrica Gudeljević saopćila je da je  od januara 2020.godine Ministarstvo  obavilo preko pedeset aktivnosti sa svim nivoima vlasti, institucijama i udruženjima involviranim u rješavanje problema prouzrokovanih korona virusom. Kontinuirano je koordiniralo rad svih tijela u oba entiteta i Distriktom Brčko, održalo konferencije ministara zdravlja, video konferencije sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i drugim međunarodnim institucijama koje su dale smjernice iz naučenih lekcija o postupanju u ovakvim prilikama. Posebno je naglasila da je zbog stalne komunikacije s građanima uspostavljena e-mail adresa:   korona.pitanja@mcp.gov.ba , na koju se mogu obratiti i postaviti pitanja.

                Obraćanje ministrice Ankice Gudeljević možete pogledati ovdje