Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Počinje Evropska sedmica sporta pod sloganom #BeActive 2020

23.09.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

            Evropska sedmica sporta je inicijativa Evropske komisije koja ima za cilj podizanje svijesti o važnosti sporta i tjelesne aktivnosti građana. U obilježavanju Evropske sedmice sporta, treću godinu zaredom učestvuje i Bosna i Hercegovina kao članica zemalja Zapadnog  Balkana.

Evropska sedmica sporta se održava svake godine od 23. do 30. septembra u cijeloj Evropi i predstavlja jednu od najvećih sportskih incijativa u svijetu.

Zvanično otvaranje Evropske sedmice sporta zakazano je za 23. septembar u Frankfurtu u Nemačkoj. Istog dana odvijat će se sportske aktivnosti za obilježavanje početka sedmice sporta širom Evrope.

Učestvovanjem u obilježavanju Evropske sedmice sporta pod sloganom #Beactive vrši se promoviranje sporta i njegove ulogu u očuvanju zdravlja stanovništva svih generacija.

Ove godine, kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom COVID 19 i kada je veći dio stanovništva bio prisiljen biti u kućnoj izolaciji sa ograničenim vanjskim aktivnostima i kada su na snazi i druge restriktivne mjere pokrenuta je #BeActiveathome kampanja, koja prati ovogodišnji Evropski tjedan sporta, kao pokretač za očuvanje tjelesnog i mentalnog zdravlja.

Pozivamo zainteresirane da se pridruže ovoj inicijativi, uz maksimalno poštivanje svih epidemioloških mjera.