Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Početak realizacije projekta “Jačanje kapaciteta institucija tržišta rada poboljšanjem metodologije istraživanja tržišta rada“

04.08.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Evaluacija pristiglih ponuda za projekat „Jačanje kapaciteta institucija tržišta rada poboljšanjem metodologije istraživanja tržišta rada“ za ostvarivanje prvog rezultata Akcionog dokumenta IPA 2016 je završena. Početak realizacije ovog projekta se očekuje u septembru 2020. godine.

Opći cilj projekta je stvaranje efikasnijeg tržišta rada u Bosni i Hercegovini. Svrha ovog ugovora je jačanje kapaciteta institucija tržišta rada poboljšanjem metodologije istraživanja tržišta rada.

Rezultati koji se očekuju su: Sustavi za praćenje i ocjenu potreba tržišta rada su operativni;  Procjena učinkovitosti postojećih aktivnih mjera tržišta rada sa komparativnim prikazom je provedena; Obučeno je osoblje institucija tržišta rada za učinkovitije provođenje aktivnih mjera tržišta rada usredotočenih na suradnju s poslodavcima i pružanje usluga; Poboljšana je razmjena informacija o ponudi i potražnji radne snage u skladu s međunarodnim standardima.

Očekivanja od provedbe ovog projekta su da će službe za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini ostvariti značajniju i kvalitetniju ulogu na tržištu rada.