Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Отац Дамира Џумхура посјетио Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине

06.07.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Отац најуспјешнијег тенисера у БиХ, Дамира Џумхура данас је разговарао с министарком Гудељевић о темама које се односе на статус Дамира Џумхура у БиХ, третману институција државе у погледу његовог проглашења врхунским спортиством, подршци државе за учествовање на турнирима и другим битним темама које се односе на рад овог спортисте. Нажалост, 2017. године Џумхурова пријава за статус врхунског спортисте је одбијена зато што је „захтјев неуредан“. Имајући у виду ову чињеницу министарка Гудељевић је жељела да покрене разговор о овој теми цијенећи да формални пропуст не би смио стајати на путу спортисти који годишње тридесет седмица игра мечеве презентујући тако током цијеле године Босну и Херцеговину као њен најбољи промотор. Већ сама чињеница да се врхунски спортисти морају пријавити на конкурс умјесто да се по аутоматизму претходних успјеха њихов избор ставља у процедуру је недопустива.

Уједно, треба нагласити да је Џумхур први спортиста који је 2010. године Босни и Херцеговини донио злато са Олимпијаде у Сингапуру те да је у том периоду био трећи јуниор тенисер на свијету.

Министарка Гудељевић је нагласила да ће све што је у ингеренцији Министарства предузети како би неправда према Џумхуру била исправљена и како би се у процедуру вратио његов избор за врхунског спортисте БиХ.

Истакла је да је спорт веома значајан за једну државу, да су спорташи њени најбољи промотори, а спорташи који освајају медаље морају бити приоритет и имати заслужено мјесто у друштву.

На питање какав је осјећај бити отац и учитељ свјетски познатом тенисеру, Џумхуров отац је једноставно рекао: „Најежим се“.