Grb BiH

BOSNIA AND HERZEGOVINA

Vijesti

 

ALL NEWS


SECTORS

CATEGORIES

Otac Damira Džumhura posjetio Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine

06/07/2020

Send documents on email

Email sender (*):
Email recipient (*):
Comment:

Otac najuspješnijeg tenisača u BiH, Damira Džumhura danas je razgovarao s ministricom Gudeljević o temama koje se odnose na status Damira Džumhura u BiH, tretmanu institucija države glede njegovog proglašenja vrhunskim sportašem, potpori države za sudjelovanje na turnirima i drugim bitnim temama koje se odnose na rad ovog sportaša. Nažalost, 2017. godine Džumhurova prijava za status vrhunskog sportaša je odbijena zato što je „zahtjev neuredan“. Imajući u vidu ovu činjenicu ministrica Gudeljević je željela pokrenuti razgovor o ovoj temi cijeneći da formalni propust ne bi smio stajati na putu sportašu koji godišnje trideset tjedana igra mečeve prezentirajući tako tijekom cijele godine Bosnu i Hercegovinu kao njen najbolji promotor. Već sama činjenica da se vrhunski sportaši moraju prijaviti na natječaj umjesto da se po automatizmu prethodnih uspjeha njihov izbor stavlja u proceduru je nedopustiva.

Ujedno, treba naglasiti da je Džumhur prvi sportaš koji je 2010. godine Bosni i Hercegovini donio zlato sa Olimpijade u Singapuru te da je u tomu razdoblju bio treći junior tenisač na svijetu.

Ministrica Gudeljević je naglasila da će sve što je u ingerenciji Ministarstva poduzeti kako bi nepravda prema Džumhuru bila ispravljena i kako bi se u proceduru vratio njegov izbor za vrhunskog sportaša BiH.

Istakla je da je sport veoma značajan za jednu državu, da su sportaši njeni najbolji promotori, a sportaši koji osvajaju medalje moraju biti prioritet i imati zasluženo mjesto u društvu.

Na pitanje kakav je osjećaj biti otac i učitelj svjetski poznatom tenisaču, Džumhurov otac je jednostavno rekao: „Naježim se“.