Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Османовић-Букинац: Билатерална сарадња БиХ и Словеније не смије трпјети због проблема у формирању власти у БиХ

11.11.2019

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министар цивилних послова Босне и Херцеговине Адил Османовић разговарао је данас у Сарајеву са амбасадорком Словеније  у БиХ Зорицом Букинац о наставку билатералне сарадње у областима у којима надлежност има Министарство цивилних послова.

                Министар Османовић и амбасадорка Букинац сагласили су се да је неопходно билатералне односе задржати на највишем нивоу без обзира на проблеме у конституисању власти у БиХ, посебно имајући у виду значајне заједничке активности у области образовања, културе и спорта.

                Амбасадорка Букинац информисала је о предстојећем одржавању Креативног форума Љубљана 2019, и истакла да је ријеч о догађају који за Босну и Херцеговину може бити значајан имајући у виду да БиХ има велики потенцијал у области креативне индустрије. Букинац је министра Османовића информисала да Словенија планира кандидатуру за сједиште УНЕСКО центра за вјештачку интелигенцију.

                Министар Адил Османовић подржао је активности које Словенија води на пољу науке и културе, а истакао је и да је Босна и Херцеговина заинтересована за што скорије потписивање Меморандума о сарадњи у спорту, за шта је процедура у БиХ приведена крају.

                У разговору је посебно наглашен значај испуњавања услова за чланство БиХ у Европској унији. Министар Адил Османовић и амбасадорка Зорица Букинац заложили су се за што скорије отклањање препрека у функционисању власти на свим нивоима у БиХ с циљем наставка неопходних реформи.