Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Održana zajednička sjednica nadležnih komisija za granicu Bosne i Hercegovine i Crne Gore

22.03.2019

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U Sarajevu je održana zajednička sjednica nadležnih komisija za granicu Bosne i Hercegovine i Crne Gore, s ciljem nastavka aktivnosti na provođenju Ugovora o državnoj granici između BiH i Crne Gore.

                Na sjednici su razmatrana pitanja od značaja za dalje obilježavanje državne granice između BiH i Crne Gore. Vođeni su konstruktivni razgovori, te su postignuti dogovori u vezi sa nastavkom aktivnosti na obilježavanju državne granice između BiH i Crne Gore, a odnose se na usaglašen okvirni plan aktivnosti obilježavanja državne granice između BiH i Crne Gore. Takođe, usaglašen je i zajednički prijedlog, te procedura u vezi određenih i mogućih prilagođavanja (aproksimacije) državne granice između BiH i Crne Gore, a sve u skladu sa zaključenim Ugovorom o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Sastanak je protekao u atmosferi izuzetnog uzajamnog uvažavanja i poštivanja članova nadležnih komisija za granicu BiH i Crne Gore.

          Nadležne komisije za granicu Bosne i Hercegovine i Crne Gore zajednički izražavaju žaljenje da iz objektivne spriječenosti ovlaštenog potpisnika iz Republike Srbije, danas nije došlo i do planiranog i prethodno dogovorenog potpisivanja Protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Republike Srbije, te zajednički pozivaju nadležnu komisiju iz Republike Srbije na dogovor o novom terminu potpisivanja u što skorije vrijeme.