Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Održana video sesija Regionalnog ureda za saradnju mladih RYCO -Četvrti otvoreni RYCO poziv za projektne prijedloge

18.09.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Šef ureda ministrice civilnih poslova Ankice Gudljević, Davor Bošnjak, učestvovao je u ime Ministarstva i kao član Upravnog odbora RYCO-a na video sesiji Regionalnog ureda za saradnju mladih. Sesija je organizirana u povodu četvrtog RYCO otvorenog poziva za projektne prijedloge.

Regionalni ured za saradnju mladih osnovan je 2016. godine. Otvaranje ovog ureda doprinijelo je jačanju veza među mladima u ovom dijelu Evrope. Saradnja mladih uvijek doprinosi i dobrobiti društva, pa tako i ova kroz RYCO aktivnosti.

Četvrti otvoreni poziv za projektne prijedloge jeste jedna vrsta jakog odgovora na prilike u kojima se nalaze sve kategorije društva pa tako i mladih, a koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa. Projekti iz BiH su uvijek prepoznatljivi i treba vjerovati da će kao takvi biti prepoznati  kod ocjenjivača projektnih prijedloga što će dati vjetar u leđa bh. mladosti da se i u teškim uvjetima može dobro raditi i još više doprinositi zajednici.

Tokom sesije, gospodin Bošnjak je u nekoliko navrata izrazio punu podršku radu RYCO ureda i svim njihovima naporima da promoviraju mlade na najbolji način.

Gospodin Bošnjak je svoje izlaganje završio riječima kako se iskreno nada da će „odziv udruženja koje se bave pitanjima mladih iz BiH na Četvrti otvoreni RYCO poziv biti još veći nego prethodnih godina“.