Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Одржан радни састанак министарке Анкице Гудељевић и представника Свјетске здравствене организације доктора Виктора Олсавског Olsavszkog

31.03.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

 

Данас је у Министарству цивилних послова одржан радни састанак између министарке Гудељевић и представника Свјетске здравствене организације, доктора Виктора Олсавског.

Тема састанка је била организовање виртуалне конференције министара здравља у БиХ уз учешће госпође Ингрид МцДоналд координаторице УН-а, госпође Стелиане Недера представнице УНДП-а и доктора Виктора Олсавсзког представника Свјетске здравствене организације у БиХ.

Циљ конференције ће бити финализирање јединствене листе потреба медицинске опреме према Свјетској здравственој организацији посебно имајући у виду да је веома тешко доћи до адекватне потребе у времену свеопште потребе за медицинском опремом која се односи на брзо откривање и лијечење, подједнако као и на набавку заштитне опреме.

Доктор Олсавсзкy је посебно похвалио труд Министарства које свакодневно подноси извијештај Свјетској здравственој организацији о епидемиолошкој слици у БиХ.

Још један, веома важан, аспект састанка се односио на финализирање припрема за обуку дјелатника граничне полиције коју координира Министарство цивилних послова БиХ уз подршку Свјетске здравствене организације. Обука има за циљ здравствену заштиту граничних полицајаца.

И коначно, најважнија порука овог састанка се односи на стално и континуирано повећање броја тестираних. Тестирање је пола пута ка превазилажењу проблема ширења заразе корона вирусом. Ова порука је заједничка и израван је резултат размјене информација о броју заражених и обољелих у БиХ као и повећаном броју изворишта корона вируса у БиХ.