Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Održan ITF teniski turnir "Juicy Kiseljak Open 2024"

03.06.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U Kiseljaku je od 26. maja do 2. juna održan ITF teniski turnir "Juicy Kiseljak Open 2024", u organizaciji Teniskog kluba (TK) Elliptic. Turnir je okupio tenisere iz 20 država sa svih kontinenata koji su se takmičili za najviša postolja i nagradni fond, jednog od tri najznačajnija teniska turnira u državi.

Na ovom turniru je učestvovalo stotinjak igrača iz 20 različitih država, a titulu je osvojio poljski teniser Maks Kasnikowski. Turnir ima  tradiciju dugu 25 godina, a od 2010. godine igra se pod okriljem ITF-a, Međunarodne teniske federacije. Jubilarno, 25. izdanje turnira, privuklo je veliki broj ljubitelja tenisa.

U kvalifikacijama je učestvovalo 48 igrača, dok je u glavnom dijelu turnira nastupilo 32 takmičara. Paralelno sa singl turnirom, održano je i takmičenje u parovima, sa 16 prijavljenih parova. Nagradni fond ovog ITF-ovog turnira iznosio je 25.000 dolara, a suorganizator događaja bila je opština Kiseljak. 

Na svečanosti zatvaranja, ispred Ministarstva civilnih poslova BiH prisustvovala je pomoćnica ministrice Anđa Kalem – Perić.