Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Odražana naučno-stručna konferencija „INN&TECH“

23.01.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

       Pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova BiH u Sarajevu je održana 4. naučno-stručna konferencija „INN&TECH“, konferencija o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i informacionih tehnologija.

                Cilj konferencije je promoviranje značaja inovatorstva i inovativnosti za privredu,  značaja obrazovanja mladih za tehnička i IT usmjerenja, te neophodnosti sinergijskog djelovanja obrazovnog, naučnog i privrednog sektora, što za rezultat treba da ima inovativnu i konkurentnu privredu i poduzetništvo.

                Sekretarka Ministarstva civilnih poslova BiH Biljana Čamur Veselinović istakla je da Ministarstvo prihvatanjem pokroviteljstva konferencije želi ukazati na značaj ovih oblasti za razvoj i unapređenje privrede, obrazovanja i njihov značaj za opći društveni razvoj.

                Organizatori konferencije su Centar za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija-CRPIT i Udruženje tehničke kulture Novi Grad-Sarajevo. Konferenciju su podržale i brojne organizacije, fakulteti i ustanove koje se bave tehničkim i informatičkim naukama.